Празниците не просто наближават, а връхлитат с пълна сила и вие изпадате в трескав размисъл  как да изберете подаръци, които истински ще зарадват хората, на които държите. Предлагаме ви работещ план в 6 лесни стъпки, с който ще си спестите връщането на ненужни вещи след Коледа и неловките обяснения защо не сте улучили любимия цвят на най-добрата си приятелка и сте взели на приятелят си или на мъжа си билети за мач на отбор, който не харесва.  

Стъпка 1
Набелязвате обекта, който сте решили да зарадвате с подарък. Правите кратко предварително проучване на профила му в социалните мрежи и отбелязвате каква е актуалната му прическа, какъв е стилът му и всичко, което ви се стори важно за външния му вид. Не лайквайте и не коментирате, за да не събудите подозрение. (ВАЖНО: Ако прилагате този подход към съпруга си, се абстрахирайте от снимките, които ще видите с колежки и други персони от женски пол.)

Стъпка 2
Уговорете си среща. Опитайте се да не издавате намеренията си или поне да не подавате грешни сигнали. Избирате семпъл ресторант или кафене, предполагащ неангажиращ разговор. Бъдете водещата страна, но нека е ясно, че срещата е приятелска, в противен случай, не даваме гаранция за развитието на събитията. Ако обектът на проучването е съпругът ви, организирате вечеря навън без децата.

Стъпка 3
Започнете лек неангажиращ разговор, за да загреете. Удачен е диалог тип времето, цените на храните и спомени за отминалото лято. Можете тайно да включите телефона си на запис. Внимавайте - незаконно е! (Изтрийте записа след това.) Опитайте да слушате повече, отколкото да говорите.

Стъпка 4
Това е най-важният момент, така че се съсредоточете. Водете си бележки върху салфетката или се опитайте да наизустите някои важни неща. След първото питие (препоръчително е да бъде леко алкохолно) неусетно насочвате темата към любимото хоби, новите придобивки в гардероба или в козметичния несесер. Ако обектът на подаръчния ви проект е дама, обърнете внимание за наличието на издайнически детайли като поддържан маникюр или променена прическа. Ако обектът е мъж, задачата е малко по-сложна, но в никакъв случай неразрешима. Не питайте за любимите му аромати (твърде явно), за личната хигиена (твърде неуместно) или кой е любимият му фризьор (в повечето случай ще отрече да има такъв). Повече наблюдавайте и мислете на едро какъв тип мъж е спортен, офисен, бохем... Възрастта също е от значение, а ако има видими белези от старателно прикриване на годините, обектът може да се определи, като лесен за избор на подарък - тип суетен ;). След края на срещата, систематизирайте доказателствата (не забравяйте салфетките).

Стъпка 5
Ако тази първа среща ви е оставила с повече въпроси, отколкото отговори, планирайте втора и дори трета (според метеорологичната прогноза, свободното си време и изживяването, което ви е донесла първата ). Насладете се на страничните ефекти от проекта – ще се сближите с приятелките си и ще се забавлявате с тях, ще опознаете по-добре приятелите си и нищо чудно да ги видите в нова светлина. А може би дори ще преоткриете качествата на съпруга си и ще запалите романтиката във връзката си.

Стъпка 6
Забравихте, че сте тръгнали на лов за подаръчни желания, а е време е за действие? Със сигурност вече знаете какво вълнува близките ви хора, какво харесват и какво е подходящо за тях. Сега вече можете да разгледате подаръчните ни комплекти и да изберете онзи, който най-много отговаря на желанията и стила на вашата приятелка, приятел или съпруг. А когато получите благодарност за хубавия подарък, ще знаете, че е искрена!

ИДЕИ ЗА КОЛЕДЕН ПОДАРЪК ОТ ИНТЕРКОЗМЕТИКА ТУК!

Снимка от freestocks.org на Unsplash.